Schuldhulpverlening

Mensen met problematische schulden kunnen een beroep doen op gemeentelijke schuldhulpverlening. Effectieve schuldhulpverlening draagt bij aan de bestrijding van armoede en geeft mensen meer mogelijkheden om te participeren in het sociale en maatschappelijke leven

Heeft u allerlei leningen, openstaande rekeningen en post die maar blijft liggen? En ziet u door de bomen het bos niet meer? Gun uzelf eindelijk rust en zoek professionele hulp bij uw schulden aflossen. Lely advies & hulp neemt de zorg voor uw achterstanden uit handen, zodat u zich hier niet meer om hoeft te bekommeren. Stap voor stap gaan we samen op weg richting een gezonde financiële situatie.

Wij hebben ervaring met

Budgetbeheer

Wat betekent voor u, budgetbeheer. Dit betekent dat wij samen met u, het huishoudelijk budget, anders gezegt, uw besteedbaar inkomen, gaan beheren en sturing geven aan de betalingen. Het gaat in de eerste plaats om de betalingen van de vaste lasten die voorrang krijgen. Zoals, huur, energie en de zorgverzekering. De vaste lasten krijgen voorrang op alle andere huishoudelijke kosten. Zoals, leefgeld, sportactiviteiten, week of dagbladen en uitjes met het gezin. Met behulp van budgetbeheer worden de uitgaven optimaal beheerd en voorkomt dat er schulden worden opgebouwd. Budgetbeheer een manier om zorgeloos te leven.

Budgetcoaching

Wat betekent budgetcoaching. Dit betekent dat u een budgetcoach krijgt toegewezen die bij u past. Gedurende onbepaalde tijd gaat de coach u begeleiden om uw besteedbaar inkomen op de meest efficiënte manier uit te geven. Zijn of haar taak is het om u zoveel mogelijk kennis te laten nemen hoe u kunt omgaan met uw besteedbaar inkomen. Welke lasten komen eerst en waarom gaan vaste lasten altijd voor de andere betalingen. Hij/zij moet uw vertrouwen winnen en laten zien dat hij/zij zeer deskundig is. Omgekeerd geldt het zelfde. Hij/zij moet ook u volledig vertrouwen. Een budgetcoach, een helpende hand ook voor u.

Budgetplan

Wat houdt een budgetplan in. Een plan maken doet u niet alleen, maar samen met de coach. De coach geeft handvatten om een goed plan te kunnen maken. U moet zich absoluut kunnen vinden in het budgetplan dat zich openvouwt voor u en uw gezin. Het budgetplan heeft regels en voorwaarden die voor iedereen duidelijk zijn en hanteerbaar. Het plan geeft aan wie wat en wanneer gaat doen en met wie. Wie draagt de eind verantwoording. De eind verantwoording ligt altijd bij u. Met behulp van de coach kunt u die ook dragen omdat u een specialist wordt met een goed plan in de hand. Een budgetplan geeft u vertrouwen in de toekomst.

STEL ONS VRAGEN

Andere bekeken ook